16. 2. 2021

AssistAR Verzija 3

assist-ar-verzija-3

AssistAR je prva robustna in natančna tehnologija razširjene resničnosti, zasnovana posebej za primere industrijske uporabe, s popolno povezljivostjo PLM.

AssistAR uporablja razširjeno resničnost (AR) za poenostavitev različnih primerov uporabe, vključno z navodili za montažo v živo, navodili za vzdrževanje, preverjanjem kakovosti v realnem času, usposabljanjem, tehnično podporo na daljavo in še več.

 Danes Siemens in SkillReal predstavljata popolnoma novo različico AssistAR različice 3.0 in izdajo dveh unikatnih funkciji: 1) samodejno preverjanje veljavnosti in 2) integracijo poceni LiDAR kamere za enostavno namestitev in uporabo.

AssistAR različice 3.0 omogoča vizualna navodila za AR v živo, integrirana s samodejnim preverjanjem veljavnosti vsakega koraka sestavljanja, izboljšuje produktivnost in zmanjšuje napake pri sestavljanju. Rešitev omogoča tudi natančno podporo na daljavo in poročila o kakovosti s slikami AR v vsakem koraku sestavljanja za sledenje in poročanje.

AssistAR uporablja osebne računalnike in zaslone, ki so že v proizvodni liniji, in ne potrebuje očal AR. Ugotovljeno je bilo, da je delovanje brez uporabe rok in glave najbolj primerno za delavce na prvem mestu v proizvodnih primerih, tako z vidika varnosti kot uporabnosti. Popolna povezljivost PLM omogoča delovanje “plug and play” brez posebne priprave podatkov - AssistAR neposredno izvleče in uporablja že obstoječe modele PLM 3D.

AssistAR ponuja številne prednosti, vključno z manjšim številom napak in napak v montažnem postopku ter krajšim, učinkovitejšim usposabljanjem za nove delavce ali za nove sklope in postopke.

 

 

Avtomatična validacija 

Funkcija samodejnega preverjanja veljavnosti vam omogoča, da med postopkom sestavljanja sproti zaznavate napake in težave s kakovostjo. Napake se lahko pojavijo zaradi manjkajočih ali nepravilnih delov ali napak pri sestavljanju. Samodejno preverjanje veljavnosti dosežemo z uporabo lastniških algoritmov in nove globinske kamere LiDAR (zaznavanje in merjenje svetlobe) za skeniranje in primerjavo fizičnega modela s svojim virtualnim modelom na koncu vsakega koraka sestavljanja. Navidezni model izhaja iz navodil, izdelanih v sistemu PLM.

 

 

 

»Low-touch« izdelki za enostavno namestitev in uporabo

Različica AssistAR 3.0 uporablja novo, poceni (kupiti prek spleta, nato jo namestiti in upravljati v nekaj minutah na katerem koli računalniku ali tabličnem računalniku Microsoft Windows.

 

Gor

We use cookies

We use cookies to analyze traffic, remember preferences and improve the usability of the website. To give your consent, click on the "I Agree" button.

Settings I agree

You can refuse consent at any time.