Avtomatizacija

Automatizace od AXIOM TECH Digitalizacija je ključ do učinkovitega razvoja avtomatizacije in zelo produktivne ekipe inženirjev in programerjev. Razvoj avtomatizacije je eno najkompleksnejših inženirskih področij, vključno z gradnjo, elektro projektiranjem, programiranjem, montažo in zagonom opreme. Njene rasti in konkurenčnosti ni mogoče doseči brez digitalizacije teh procesov.

Z našo digitalizacijo učinkovito rešujemo značilne razvojne probleme, kot so nered v dokumentaciji, nezmožnost hitrega iskanja zahtevane dokumentacije, zapletena izmenjava podatkov med razvojnimi ekipami, čakanje s programiranjem do zagona, postopki odobritve in sprememb papirja (risbe), ročni postopki arhiviranja in distribucije na proizvodnje ali nepotrebne administracije.



Automatizace od AXIOM TECHZ dokumentacijo in avtomatskimi procesi lahko izdelate do 25 % več naročil

Celovita razvojna dokumentacija za avtomatizacijo ni učinkovita za upravljanje v mapah, imenikih ali preprostih sistemih DMS. Rešitev je upravljanje tehničnih podatkov vseh članov ekipe z napredno programsko opremo Teamcenter.

Vsa dokumentacija od gradnje preko električne projekcije do programov PLC je izdelana, revidirana in je vedno in vsem na voljo samo na enem, skupnem in nespremenljivem mestu. S pomočjo naprednih nastavitev novi elementi ne bodo več oštevilčeni ali napačno poimenovani, dobili boste popoln red in doslednost podatkov. Zahvaljujoč široki klasifikaciji in parametričnemu iskanju lahko enostavno in takoj najdete vso obstoječo dokumentacijo po poljubnih parametrih (npr. številka projekta, ime projekta, ime dela, avtor datoteke itd.) ali glede na medsebojne odnose in povezave.

Automatizace od AXIOM TECHS tem se zmanjša ponavljajoče se načrtovanje, doseže napredna standardizacija in učinkovito sodelovanje v vašem tehničnem oddelku. V okviru pregleda dokumentacije boste takoj preverili, kako in na katero dokumentacijo vpliva sprememba ter zagotovili popolno upravljanje sprememb brez napak.

Z avtomatskimi procesi lahko enostavno, hitro in brezpapirno (elektronsko) potrdite in arhivirate vsako novo ali spremenjeno dokumentacijo, ki bo takoj in v elektronski obliki na voljo tehnikom, kupcem in proizvodnji. To odpravlja nepotrebno in ročno administracijo, odpravi napake v dokumentaciji in zmanjša stroške slabe kakovosti.

Popolna digitalizacija procesov s programsko opremo Teamcenter svojo dokumentacijo boste vodili sodobno in učinkovito na standardnem nivoju Industry 4.0.

Pospešite razvoj stroja in zagon z navideznim preverjanjem pristnosti

Mechatronics Concept Designer od AXIOM TECHMechatronics Concept Designer (MCD), enostavno lahko simulirate in preverite funkcionalnost, kinematiko, uro in parametre pogonov stroja od zgodnje faze načrtovanja stroja do končne zasnove.

Mechatronics Concept Designer (MCD) samodejno preveri obnašanje vašega stroja glede na vnesene parametre, izračuna in izvozi potrebne parametre pogona na podlagi fizike in kinematike stroja za optimalno konfiguracijo pogona z uporabo SIZER. Podrobne informacije o pogonih, menjalnikih, vključno s kataloško številko ali pravim 3D modelom, prenesete nazaj v MCD. S priklopom zunanje strojne opreme z uporabo protokola OPC ali komunikacijo s PLCsim Advanced, SHM itd., zaženete simulacijo programa in preverite funkcionalnost, kinematiko in hitrost stroja. Zahvaljujoč virtualnemu stroju MCD in njegovemu virtualnemu zagonu boste pridobili večjo prilagodljivost, znatno zmanjšali čas in stroške razvoja vašega stroja ter zmanjšali ponovitve razvoja in testiranja.

Off-line programování od AXIOM TECHSkrajšajte proces razvoja robotske linije s programiranjem brez povezave

V skoraj vsaki robotski aplikaciji ustvarimo nove komponente, kot so delovne palete, spone ali robotska osnova. Ti deli so ustvarjeni v CAD sistemu, vendar zaradi pomanjkanja inverzne kinematike v CAD-u ne morete hitro in brez napak preveriti vseh položajev, trkov in dosega robotov s temi deli in se s tem preverjanjem zanašate na zagon.

Poenostavite proces preverjanja razvoja v zgodnji fazi načrtovanja robotske aplikacije z uporabo orodja brez povezave Tecnomatix Process SimulateS pomočjo inverzne kinematike in drugih avtomatskih orodij lahko enostavno in hitro preverite ustreznost novih delov, doseg robotov, delovanje brez trkov in hitre ponovitve ter tako občutno prihranite čas razvoja, zagona in dobave avtomatizacije. Hkrati pošljite končne, preverjene dele v proizvodnjo in zmanjšajte tveganje poškodb linije med zagonom.

Tecnomatix Process Simulate od AXIOM TECHPri delu z virtualnim dvojčkom lahko prihranite do 30 % časa

Razvoj avtomatike je kompleksno delo z drugimi elementi avtomatizacije, ki imajo lastne senzorje in funkcionalnosti in jih je treba uskladiti v enotno funkcionalno aplikacijo. Običajno se ta uglasitev izvede v testni hali ali pri končnem kupcu, v času, ko je velik del novih komponent že v proizvodnji.

Zaženite vso avtomatizacijo z digitalnim dvojčkom s Tecnomatix Process Simulate. S to rešitvijo preslikate uporabljene signale v model, dodate senzorje. Nadzorovani napravi dodate funkcije in jih povežete z zahtevanimi signali. Program PLC povežete z navideznim modelom in napravo date v virtualno delovanje, vključno z robotskim programom, v enem okolju. Z uporabo modela in simulacije boste hitreje testirali in razhroščevali vse različice in scenarije, ne da bi poškodovali dele neposredno na digitalnem dvojčku.

Tecnomatix Process Simulate od AXIOM TECH
Sodobna komunikacija brez papirja

Sistemska povezava Teamcenter vašemu korporativnemu ERP sistemu bo zagotovil avtomatsko ustvarjanje projektnih imenikov za tehnično dokumentacijo. Vsa nastajajoča dokumentacija bo samodejno shranila vse informacije o ustreznem projektu in bo vedno sledljiva po katerem koli ključu.

Z odobritvijo boste dokumentacijo samodejno prenesli nazaj v korporativni ERP sistem in zagotovili njeno dostopnost celotnemu podjetju. Z enostavno, spletno dostopnostjo vaše veljavne dokumentacije, na primer prek standardnega spletnega brskalnika ali kioska v proizvodnji, boste podprli učinkovitost dela na področju tehnologije, kakovosti ali proizvodnje.

S pomočjo sodobnih orodij in dostopnosti podatkov boste lahko vi in ​​vaši prodajalci kupcem predstavili svoje izdelke ali razvite rešitve, na primer v obliki 3D projekcije na telefonu, tablici, v 3D očalih ali z uporabo razširjene resničnosti.

 

Vas zanimajo rešitve za digitalizacijo za avtomatizacijo? Ne oklevajte in nam pišite in z veseljem vam bomo pokazali več.

Želim več informacij
Gor

We use cookies

We use cookies to analyze traffic, remember preferences and improve the usability of the website. To give your consent, click on the "I Agree" button.

Settings I agree

You can refuse consent at any time.